top of page
Search
  • FABIOLA SOFÍA MASEGOSA

ELS BENEFICIS DEL RIURE


Publicat al Periòdic d'Andorra el Dimecres, 14 Gener de 2015

LA FINESTRA OBERTA

Aquesta vegada vull parlar-vos dels beneficis que pot aportar-nos el simple fet de somriure, beneficis que es multipliquen si el que fem és gaudir d'una bona estona de riallades.

Per començar, el fet de somriure té un efecte molt positiu sobre tu mateix. Encara que no ho facis genuïnament perquè alguna cosa t'ha posat content, el teu cervell rep aquesta informació dels músculs i entén que estàs somrient. Això, fa que reaccioni a aquests estímuls alliberant substàncies capaces de fer-te sentir molt més feliç.

En segon lloc, el que somriguis no solament et posa alegre a tu, sinó que fa que els altres també se sentin feliços quan estan amb la teva companyia i et vegin com una persona social, digna de confiança i més propera. A més, tots saben que el somriure és contagiós. Quan algú al carrer et torna el somriure, el que has fet és produir un canvi positiu en l'estat emocional d'aquesta persona. Aquest fet és molt beneficiós perquè inconscientment les persones associaran aquesta bona sensació amb la teva presència i un somriure autèntic provoca que ens vegin com a persones dignes de confiança.

Per continuar, quan has comès un error amb algú o has fet alguna cosa una mica dolenta, si somrius la gent acostuma a tractar-te amb més condescendència perquè et veu com una persona més honesta.

Somriure és molt beneficiós per a la salut. El fet de mostrar un somriure allibera endorfines, serotonina i altres analgèsics naturals que produeix el nostre cos. A més, provoca una reducció de l'estrès i disminueix la pressió arterial.

Doncs, si en lloc de somriure el que fem és riure, tots aquests beneficis es multipliquen. Les riallades et fan alliberar-te de l'estrès i l'angunia i t'ajuden a sortir de la depressió. A més, entre d'altres beneficis físics, el fet de riure neteja i ventila els nostres pulmons, genera una major resposta del sistema immunològic davant la malaltia, millora l'oxigenació del cervell i del cos en general i l'insomni, ajuda a cremar calories, regularitza el pols cardíac i relaxa els muscles.

Per acabar, quan rius en companyia d'altres persones s'enforteixen els llaços afectius, es potencia la creativitat i la imaginació, es millora l'autoestima i s'eliminen els pensaments i les emocions negatives. Penso que hi ha motius per sortir cada matí al carrer amb un gran somriure dibuixat al nostre rostre.

12 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page