top of page
Search
  • FABIOLA SOFIA MASEGOSA

GAUDIR DE LES PETITES COSES


Opinió

Publicat al Periòdic d'Andorra el 06.07.2016

Ja fa temps que em vaig adonar que de vegades no sabem valorar el que tenim o ni tan sols ens adonem de la importància que té, perquè sempre ha estat així i només patim per aconseguir altres coses que no tenim. Aquesta actitud fa que una persona mai pugui arribar a ser feliç.

Però la vida ensenya que això no és la realitat. I ara que tinc de nou problemes amb el meu peu, he recordat malament que ho vaig passar, ja fa temps, durant uns cinc mesos que vaig passar amb crosses i gairebé sense poder caminar. I el millor de tot, després de tots aquests problemes, per a mi va ser poder gaudir d’un tomb al costat del riu i adonar-me de la sort que tenia de poder caminar. Mai abans havia pensat que això era tenir sort!

Però, la realitat és que és tot un plaer!

Després, a poc a poc, vaig anar adonant-me que hi ha molts petits plaers quotidians que no valorem, perquè anem massa de pressa i no tenim temps per gaudir de cada moment. Així, de vegades ni tant sols dediquen una estoneta a la nostra família o als amics sense deixar de mirar el rellotge o el mòbil, o ens oblidem de les dates més importants.

Per això, tothom hauria d’intentar anar més pausadament i aturar-se més a gaudir de cada instant per tal de poder trobar tots aquests petits plaers que ens atorga la vida.

A mi, dedicar almenys una tarda al mes a fer una cervesa amb les amigues o sortir amb elles a sopar i gaudir d’una bona conversa i algunes rialles, m’ajuda a eliminar tot l’estrès i els mals rotllos que vas acumulant al llarg del dia a dia. Un altre dels meus millors plaers és sentir pels carrers l’olor del gessamí, que cada vegada que ho torno a olorar m’embriaga i em transporta als millors moments de la meva infància. El so de l’aigua, la pluja en caure i mullar-te, veure una alba a la platja, sentir l’aire fresquet que de sobte corre quan sents tanta calor. Hi ha tantes i tantes coses meravelloses!

Si et costa sentir-les o valorar-les, pensa en totes les coses que tens per agrair: amics, una família, menjar, una casa, etc. i vés anotant-les en un paper. Així, quan et sentis trist, torna a llegir-les i veuràs com t’ajudaran a suportar un dia gris i veure-ho tot d’un altre color.

Un punt molt important, és que intentem no dramatitzar i treure-li importància a les coses que realment no la tenen, perquè quin sentit té enfadar-se per esperar una llarga cua en un banc o perquè hem perdut l’autobús? Això no són els veritables problemes i així només aconseguim amargar-nos un dia, mentre que mantenint una altra actitud podria haver estat meravellós.

Jo, per tal de suportar aquests petits contratemps que comporta la vida, i d’altres més grans, i no enutjar-me amb ells, sempre intento veure la part positiva de cada circumstància en lloc de centrar-me en el negatiu. I encara que al començament ens resulti difícil, la constància i la pràctica ens permetran fer-ho i no veure tot tan fosc. Perquè en realitat, res és blanc ni negre, en totes les coses s’amaga una variada gamma de matisos.

7 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page