top of page
Search
  • Writer's pictureacademiamasegosa

Per què ensenyar?

Publicat al Periòdic d'Andorra el dimecres, 14 de juliol de 2021

Quan reflexiono sobre perquè m’agrada ensenyar, m’adono que ve de lluny; és la meva vocació. Des de petita estimava estudiar i desitjava ensenyar. Si no, de què serveix tot el que saps? De res si no ets capaç de transmetre-ho a altres persones i quan ho fas aprens encara més, t’actualitzes, aprofundeixes en els temes. És una de les coses més boniques que tinc en la meva vida. També cal assenyalar que per gaudir al màxim de la meva feina, cal que trobi en el meu camí alumnes als quals els agradi aprendre. Un sol d’aquests és suficient per motivar-me i pensar que el meu treball serveix d’alguna cosa. Però no tan sols es tracta de transmetre’ls cultura, sinó també normes morals i cíviques que els ajudin a ser millors persones en tots els aspectes de la seva vida. No sempre triomfes, però al menys ho intentes i cada triomf, t’anima a seguir amb la teva feina docent. La meva segona gran passió és la investigació i poder compartir el que esbrino amb els altres. Per tant, combino com puc ambdues activitats. M’agrada investigar en literatura, ja que m’agrada molt llegir; però també em fascinen les tradicions passades. M’agrada saber d’on venim i com aquest passat ha influït en el nostre present. No imagineu l’orgullosa que em vaig sentir aquest curs quan dos dels alumnes de la meva acadèmia van aconseguir graduar-se i els vaig veure arreglats per a la seva graduació. Són molts anys amb ells i ja no són els nens petits que hi van arribar, encara que per a mi segueixen sent els meus nens. O la felicitat que sento quan aconsegueixo que els meus alumnes aprovin la selectivitat i vagin a la universitat i molts altres casos que no comentaré, perquè la veritat és que he tingut més èxits que fracassos. Aquests i molts altres, són els motius que em van conduir cap a la docència i espero poder dedicar-m’hi la resta de la meva vida. Perquè fa temps que vaig descobrir que el millor que pots fer a la vida és emprar el teu temps a fer el que realment t’agrada i és una veritable sort tenir l’oportunitat de realitzar un treball que t’agradi. Per tant, he descobert que ser un bon professor no només és arribar a l’aula i fer una classe, ser un professor requereix de certes habilitats, de comunicació i comprensió per atendre les necessitats dels alumnes, comprendre les seves necessitats i buscar una forma de ensenyar que condueixi al resultat desitjat. No hi ha més alegria per a un docent que aconseguir que el seu alumne comprengui un tema i que aquest se senti feliç d’haver après alguna cosa nova. Quan t’adones d’això, et sents satisfeta de la feina feta i et reafirmes en la teva elecció de dedicar-te a la docència.

15 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page