top of page
Search
  • FABIOLA SOFÍA MASEGOSA

CAIXA D'AGRAÏMENT


Ja fa temps que em vaig adonar del fet que sempre ens centrem en les coses negatives deixant de banda les coses bones que ens passen cada dia. Així que buscava alguna cosa per als meus alumnes que els fes ser més positius davant la vida. Llavors, vaig descobrir una caixa de gratitud i em van explicar com funcionava.

Com les nostres sensacions i tot el que entra pels nostres sentits influeix en el nostre estat d'ànim, m'agrada cuidar molt de la decoració i l'ordre de l'aula i demano un ambient tranquil. El mateix passa amb les persones que ens envoltem i els missatges que rebem diàriament.

Encara que, de vegades, no sigui fàcil, procuro envoltar-me de la gent que em fa sentir bé i fugir de les persones que m'entristeixen o em causen malestar. Intento no estressar-me ni enfadar-me; simplement, si una persona no em suma, m'aparto cap a un altre costat. I així amb tot. I la veritat és que em sento més relaxada i més feliç.

Si tenim en compte les moltes bústies de queixes, suggeriments i reclamacions que podem trobar. No estaria bé tenir alguna per poder donar les gràcies per les moltíssimes coses bones que ens passen durant el dia? O per donar les gràcies a una altra persona? Així, va néixer la nostra caixa d'agraïment, ja que enfocar la nostra atenció en les coses positives ens fa més feliços i positius.

Així, quan els meus alumnes vulguin, de manera lliure i voluntària, poden anar deixant algun missatge a la caixa. Les normes són molt fáciles:

1. El missatge pot anar destinat a algú en concret o no. Si està adreçat a algú, escriurem el seu nom a l'exterior del paper. Així, podrà recollir-lo i llegir-lo el mateix. Per contra, si és un missatge d'agraïment a la vida, no podrem nom i el llegirà algun voluntari.

2. L'autor del missatge pot signar-lo o, si ho prefereix, mantenir-se en l'anonimat.

He triat com a lloc per a la nostra capseta nostra nova biblioteca d'aula. Ara el meu lloc favorit.

Vaig a estrenar la caixa d'agraïment posant jo mateixa un missatge, perquè els serveixi d'exemple:

"Gràcies per aquest bell alba i per donar-me una oportunitat més per fer realitat tots els meus somnis. Fabiola "

També he col·locat paperets de colors i un retolador daurat al costat de la caixa, perquè els meus alumnes puguin escriure quan vulguin els seus missatges.

Espero aconseguir que aquesta iniciativa es converteixi en una activitat divertida i molt estimulant. I, ara mateix que estic col·locant-la en el seu lloc, m’ha vingut de gust afegir un segon missatge a la nostra capseta:

GRÀCIES PELS SEUS SOMRIURES I LA BRILLANTOR MÀGICA QUE EMANA DELS SEUS ULLS!

18 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page