top of page
Search
  • FABIOLA SOFÍA MASEGOSA

Per què no volar alt?


Publicat al Periòdic d'Andorra el 01.06.2016

Recordeu la frase de Mafalda: «Y si en vez de planear tanto voláramos un poco más alto?

Doncs, per què no fer-ho?

Volar alt és un toc d’atenció per a la transformació personal. Perquè normalment vivim lligats al conformisme i no som capaços de creure en nosaltres mateixos i en les nostres capacitats d’autosuperació. La realitat és que podem aconseguir el que desitgem només començant a actuar i a pensar d’una manera diferent.

Aconseguir assolir els nostres objectius personals requereix d’esforç i d’algunes estratègies. El primer de tot, és lluitar intensament pels nostres somnis, perquè el premi del triomf cal guanyar se’l i això poques vegades passa de forma instantània, normalment el triomf arriba després de molt temps i de moltes hores de dedicació.

Però, aquest triomf mai esdevindrà si no aconseguim desfer-nos de les creences que ens limiten i assumir les nostres pròpies responsabilitats. No serveix de res refugiar-nos en idees com, per posar un exemple, culpar els

altres de robar-nos les nostres oportunitats. Tu ets l’amo de la teva vida i el responsable dels teus errors, culpar els altres no et portarà enlloc! I està comprovat que la millor manera per alliberar-nos d’aquestes creences que ens

limiten és emprant paraules i pensaments positius que substitueixin els negatius que solen envair la nostra ment contínuament. Així, podem utilitzar pensaments i paraules positives poderoses com: «Jo puc, vull intentar-ho de nou, buscaré una altra solució, seré creatiu, avui no escoltaré aquestes veus internes negatives, etc.».

A més, de tots és sabut que hi ha persones que donada la seva extraordinària capacitat són capaços de trobar una solució per a cada problema. Són aquestes persones que remen amb efectivitat per les adversitats de la vida. En canvi n’hi ha d’altres que només saben trobar un problema per a cada solució. Tracta de situar-te entre les primeres.

Tampoc hem de perdre mai el nostre temps pensant si som o no som bons en això o allò, el millor és intentar-ho per tal de sentir-nos més satisfets amb nosaltres mateixos, només pel fet d’haver-ho intentat i haver donat el millor de nosaltres.

Témer als canvis no ens ajuda. Per contra, hem de pensar que aquests sempre han de ser profitosos per al nostre desenvolupament personal i per renovar, tant interior com exteriorment, la nostra vida.

Per acabar, mai no hem de comparar-nos amb els altres, només hem de comparar-nos amb els nostres propis avenços i èxits.

Recorda que a l’única persona que has de superar per volar més alt és: a tu mateix!

10 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page