top of page
Search
  • FABIOLA SOFÍA MASEGOSA

FALTA DE MOTIVACIÓ CAP A L'ESTUDI

Updated: Feb 6, 2020


Publicat al Periòdic d'Andorra el 14 d'octubre del 2015

Actualment, trobem cada vegada més nens i adolescents que no se senten motivats cap a

l’estudi. Però, a què es degut això?

Hi ha moltes causes que poden provocar una manca d’interès per l’estudi per part dels alumnes. Entre d’altres, podríem destacar les dificultats d’aprenentatge que poden conduir-los cap a la frustració i fer-los prendre la decisió d’abandonar, de no voler afrontar el problema. També podria existir un problema d’arrel social, com per exemple, que l’alumne tingui problemes amb altres companys. Un altre factor de falta de interès ho constituirien

els problemes de caire familiar: mudances, separació dels pares, pèrdua d’un membre de la família, etc.

Aquestes són només algunes de les causes que poden provocar el fracàs escolar. Però, què podem fer perquè el nostre fill estudiï? El primer de tot, com amb qualsevol altre problema, és parlar-ho amb ell i intentar buscar entre tots dos una solució, però si aquest recurs no funciona, el millor és buscar l’ajuda d’un professional. De totes maneres, existeixen una sèrie de consells que ens poden fer molt més amè i suportable l’estudi.

El primer de tot, és mostrar curiositat pel tema que estem estudiant. Podem intentar esbrinar com ho podríem aplicar a la nostra vida quotidiana. Si aconseguim despertar aquesta curiositat innata que hi ha en tots nosaltres, l’estudi ens resultarà molt més fàcil que abans.

Per continuar, hauríem d’establir un horari d’estudi diari. Establir un temps específic per dedicar-nos, en primer lloc, a estudiar i, més tard, tenir un temps per jugar o relaxar-nos. Podem estar estudiant dur ara mateix però sabem que més tard, una vegada complert el nostre objectiu, podrem gaudir d’un temps només per a nosaltres.

D’altra banda, sabem que el més difícil de tot sempre és començar. Després d’un primer esforç, tot se’ns farà molt més fàcil. Això es deu al fet que una vegada que agafem l’impuls és més fàcil mantenir la marxa. Per tant, quan no tinguem ganes d’estudiar intentem fer-ho seriosament i al cent per cent durant cinc minuts i pensem que després ens podrem detenir. En general després d’aquests cinc minuts i una vegada agafat el ritme voldrem continuar estudiant més.

Un factor molt important seria eliminar totes les distraccions del nostre entorn i crear un espai d’estudi que sigui el més favorable possible. Gens de televisió, ni telèfon, ordinador, revistes, etc, o fàcilment podrem sucumbir a la temptació de deixar els nostres llibres a un costat. El lloc d’estudi ha de ser tranquil i lluminós, amb la temperatura adequada i tenir una bona ventilació. I un petit consell, abans de començar a estudiar prenguem-nos uns minuts per visualitzar els nostres futurs assoliments acadèmics i així, veure’ns feliços estudiant.

Finalment, concedim-nos sempre un premi pel treball ben realitzat. Petites coses com gaudir d’una copa de gelat, veure el teu programa favorit de televisió o cridar als amics per xerrar una estoneta es poden convertir en un gran regal si sabem apreciar-les. Bon estudi!

6 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page